Translate

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Επίσκεψη του Δ.Σ. στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας



Έγινε σήμερα 20/04/2011 και περί ώρα 12:00 η πρώτη επίσκεψη του νέου Δ.Σ. του σωματείου μας στον Α/Δ Κο. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ για θέματα που απασχολούν την Διεύθυνσή μας. Ο Κος. Διευθυντής έδειξε να γνωρίζει τα περισσότερα προβλήματα που του υπεμνήσαμε και να έχει κάνει ενέργειες προς την επίλυσή τους. Για όσα δεν γνώριζε, δεσμεύτηκε  την διευθέτησή τους. Ακολουθεί το υπόμνημα που υποβλήθηκε:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Κύριε Διευθυντά, μετά από επίσκεψη που έγινε στις Υπηρεσίες της Α.Δ. Ημαθίας, λάβαμε γνώση  προβλημάτων τόσο συναδέλφων όσο και Υπηρεσιών, τα οποία σας γνωστοποιούμε και παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προς επίλυση αυτών: 
    

1. Ελλείψεις των Υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό:
Διαπιστώσαμε, όπως επίσης επισημάνθηκε και από τους Διοικητές των Υπηρεσιών, μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των Υπηρεσιών. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι, πάρα πολλές φορές διατίθεται σε Υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας ένα (1) μόνο άτομο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωστή αστυνόμευση, αλλά και να εκτίθεται σε  πολλαπλούς και ποικίλους «κινδύνους» ο συνάδελφος, σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί η άμεση επέμβασή του. Επίσης η έλλειψη Ανακριτικών Υπαλλήλων σε Υπηρεσίες όπως το Α.Τ. Πλατέος, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει στην Υπηρεσία, σε πολλές βάρδιες, Ανακριτικός Υπάλληλος για να επιληφθεί στα διάφορα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα. Αυτό έχει συνέπεια να δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις από τους πολίτες προς την Υπηρεσία, αλλά και προς τους συναδέλφους, οι οποίοι μάλιστα υπερβάλουν εαυτόν για να ανταπεξέλθουν στο έργο τους, διότι πολλοί από αυτούς είναι επιφορτισμένοι και με άλλα καθήκοντα όπως την γραμματειακή υποστήριξη κλπ.
2. Περιπολικά οχήματα:
Το μεγαλύτερο ποσοστό των περιπολικών οχημάτων, είναι ακινητοποιημένα λόγω μηχανικών βλαβών και τα εναπομείναντα παρότι κινούνται, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα μηχανικά προβλήματα σε βαθμό που η κίνησή τους, θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τόσο των συναδέλφων μας όσο και των πολιτών.
3. Θέματα Υγιεινής:
Δεν ανεφοδιάζονται οι Υπηρεσίες με γάντια μιας χρήσης, μάσκες, οινόπνευμα και αντισηπτικά. Ειδικά αυτές στις οποίες έχει ανατεθεί και η φύλαξη κρατουμένων ή λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να έρχονται σε άμεση επαφή με άτομα που πιθανόν είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών. Ο ανεφοδιασμός με αυτά τα απαραίτητα «εργαλεία» της δουλειάς μας γίνεται πλέον χάρη στο φιλότιμό τους. Προμηθεύονται τα υλικά αυτά δίνοντας χρήματα από το υστέρημά τους. Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και ο καθαρισμός των περιπολικών οχημάτων για τον οποίον δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, καθώς επίσης και για την απολύμανσή τους που επιβάλλεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
4. Ανεφοδιασμός με καύσιμα των περιπολικών οχημάτων:
Η έστω και προσωρινή λύση που δόθηκε με τον ανεφοδιασμό των περιπολικών οχημάτων στο Β’ Σώμα Στρατού, δεν εξυπηρετεί τα οχήματα των Υπηρεσιών που βρίσκονται εκτός της έδρας. Όταν τα περιπολικά του Πλατέως, της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας αναγκάζονται να κάνουν 80 χιλιόμετρα μόνο για τον ανεφοδιασμό τους, αυτό συνεπάγεται και μεγαλύτερο κόστος, αλλά και τουλάχιστον μία (1) ώρα κατά την οποία στην περιοχή αρμοδιότητάς τους δεν υπάρχει δυνατότητα αστυνόμευσης.
5. Δυσλειτουργία τεχνικών μέσων επικοινωνίας του κέντρου R/T:
Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας του κέντρου R/T με όλους τους σταθμούς. Λόγο σοβαρών προβλημάτων στα τεχνικά μέσα επικοινωνίας του κέντρου, δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσω του ασυρμάτου στο 90% της εδαφικής αρμοδιότητας της Α.Δ. Ημαθίας.
6. Μετάθεση των μόνιμα αποσπασμένων ή διατεθειμένων:
Οι συνάδελφοι που είναι μόνιμα αποσπασμένοι ή διατεθειμένοι πρέπει να μετατίθενται στις εκάστοτε υπηρεσίες ώστε να αδειάζουν οι οργανικές θέσεις στις οποίες ανήκουν. Παράδειγμα το Α.Τ. Βέροιας το οποίο παρότι φαίνεται πλήρες οργανικά, έχει μόνιμα 19 άτομα αποσπασμένους ή διατεθειμένους.
7. Φθορά στα κρατητήρια του Α.Τ. Αλεξάνδρειας:
Ενημερωθήκαμε για φθορά σε ένα κελί των κρατητηρίων του Α.Τ. Αλεξάνδρειας, η οποία το καταστεί μη λειτουργικό. Το συγκεκριμένο κελί είναι το μοναδικό που διαθέτει εσωτερική τουαλέτα.
8. Προγραμματισμός κανονικών αδειών:
Παρατηρήθηκε, κυρίως στις Υπηρεσίες της έδρας, να μην υπάρχει προγραμματισμός των κανονικών αδειών στις προκαθορισμένες, από το Π.Δ. 27/86, χρονικές περιόδους.


Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας
                                                         

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ Χρήστος     ΒΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Αριστείδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου