Translate

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Κοινή ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Ν.Η. και της Ε.Α.Υ.Σ.Φ.Η. για τα μέτρα του Πάσχα

  


Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ 
Συνδικαλιστική Διαμαρτυρία για την καταστρατήγηση του δικαιώματος της ημερήσιας ανάπαυσης την ήμερα του Πάσχα



    Είναι λυπηρό, το τελευταίο διάστημα το προσωπικό των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας να επωμίζεται όλο το βάρος των έκτακτων μέτρων που απαιτούν οι συνεχείς «έκτακτες» περιστάσεις χωρίς να υπολογίζεται το ανθρώπινο κόστος παρά μόνον το υπηρεσιακό συμφέρον. 
    Αποκορύφωμα των ανωτέρω ενεργειών, η ημέρα του Πάσχα που με την παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στο νομό Ημαθίας , διατάχθηκαν οι περικοπές κάθε ημερήσιας ανάπαυσης και η χρησιμοποίηση όλων των αστυνομικών δυνάμεων σε μέτρα τάξης και στατικών ελέγχων σε κάθε διασταύρωση του οδικού δικτύου του νομού. 
   Τετρακόσιοι (400)  αστυνομικοί κλήθηκαν να μην κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους αλλά να χρησιμοποιηθούν για την μετάβαση του πρώτου Πολίτη της Χώρας στο στρατόπεδο της β’ μοίρας καταδρομών στην Νάουσα.
   Είναι παράλογο επίσης, σήμερα που η ασφάλεια των πολιτών κλονίζεται, όλες μα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις του νομού να επικεντρώνονται στα μέτρα τάξης για την ασφάλεια της μετακίνησης του, με συνέπεια την παντελή απουσία αστυνομικών σε όλο τον υπόλοιπο νομό.
    Παρακολουθώντας, την προετοιμασία και τον σχεδιασμό των μέτρων, διαπιστώσαμε σε αυτόν την υπερβολή, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Προέδρου της Δημοκρατίας , σε βαθμό τέτοιο που και ο ίδιος διαπίστωσε κατά τον ερχομό του, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτούν οι περισσότερες δυνάμεις με την έλευση του. Ήταν όμως αργά. Ο σχεδιασμός στέρησε για ακόμη μια φορά - έστω για αυτούς που δικαιούνταν - να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους.   
    Λυπούμαστε ιδιαίτερα που η παρουσία του Πρόεδρου επέφερε αυτά τα αποτελέσματα, αλλά ιδιαίτερα διαμαρτυρόμαστε για την σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι αστυνομικοί - εργαζόμενοι κατά τον σχεδιασμό των μέτρων, που κατάφεραν για ακόμη μια φορά να μην υπολογίζουν κανένα δικαίωμα εργαζομένου παρά μόνον την ικανοποίηση – ηθική  και υπηρεσιακή – των προϊσταμένων τους !
    Υποχρέωση μας είναι η προάσπιση της ασφάλειας του Πολίτη , πόσο δε μάλλον, του πρώτου Πολίτη της Χώρας. Είναι όμως παράλληλα αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζομένου και υποχρέωση της Υπηρεσίας να αποδίδεται κατά το νόμο μία ημέρα της εβδομάδας για την ημερήσια ανάπαυσή του , …. έστω κι αν είναι Πάσχα ! 

      Ευελπιστούμε να μην επανέλθουμε στο μέλλον για όμοιες καταστάσεις …..

Το σχετικό δελτίο τύπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου