Translate

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ


     ΠΡΟΣ                                       
                                               
Τον κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ με την ιδιότητα του νομικού εκπροσώπου της Π.Ο.ΑΣ.Υ.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Α) Όλες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις (διαμέσου Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
Β) Μέλη μας

       Με το άρθρο 28 του Νόμου 4055/2012 και συγκεκριμένα το σημείο στο οποίο αναφέρεται ότι: «για αξιόποινες πράξεις που τελούνται σε βάρος δημοσίων οργάνων και υπαλλήλων κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτούς καθηκόντων, ο παθών υποβάλλει την έγκληση ατελώς και χωρίς την κατάθεση παραβόλου», αποσαφηνίσθηκε η διαδικασία υποβολής εγκλήσεως κατά την άσκηση των καθηκόντων των αστυνομικών.

      
       Μέλος μας, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, βεβαίωσε τροχονομική παράβαση σε ιδιώτη. Αφού πέρασε το 8ωρο της υπηρεσίας του, πήγε στην οικία του στην οποία προσήλθε ο παραβάτης και ο οποίος τον απείλησε και τον εξύβρισε λόγω της προηγούμενης ενέργειας του αστυνομικού (βεβαίωση της παραβάσεως) και λόγω της ιδιότητός του.

       Παρακαλούμε όπως μας διευκρινίσετε εάν κατά την επαγγελματική σας άποψη, οι αξιόποινες πράξεις που τελούνται σε βάρος των μελών μας ένεκα της ιδιότητός τους και απόρροια της υπηρεσίας τους πρέπει να εμπίπτουν στις διατάξεις του Άρθρου 22 του Ν.4055/2012. Το γεγονός ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία όλο το 24ωρο, άρα και οφείλουν να βεβαιώνουν όλες τις αξιόποινες πράξεις που αντιλαμβάνονται, πόσο επηρεάζει την ερμηνεία του ως άνω άρθρου;

       Πέραν της δική σας διευκρίνησης, θα ήταν ευχής έργο, εάν δικές σας ενέργειες, οδηγούσαν σε μια διευκρίνιση του συγκεκριμένου άρθρου από τους αρμόδιους φορείς.


Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
                                                         

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ Χρήστος         ΒΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Αριστείδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου